Technologie a výroba
Vlastní voda, žatecký chmel, nejlepší český slad
Pivo se vyrábí z vlastní, velmi kvalitní vody pocházející pravděpodobně až z poslední doby ledové, sladů z nejlepších odrůd českého sladovnického ječmene, českého chmele ze žatecké oblasti a vlastního kmene pivovarských kvasnic, pomnožovaných na vlastní propagační stanici. Zásadní důraz je kladen na naprostou čistotu procesu výroby a kontrolu kvality od příjmu surovin až po hotový výrobek.
Tradiční ležení ležáků 30 až 50 dnů
Výroba piva probíhá tradičním českým způsobem výroby spodně kvašeného piva, vařeného na varně dvourmutovým dekokčním způsobem (způsob výroby s povařováním rmutů), s odděleným hlavním kvašením a dokvašováním. Doba dokvašování – zrání ve sklepě – odpovídá české tradici, to znamená, že např. ležáky dokvašují v ležáckém sklepě podle druhu 30–50 dnů.
Moderní výrobní řízení
Zdejší varna je právem označována za jednu z nejhezčích varen v Evropě a je pýchou pivovaru, kde v posledních letech dochází k výrazné modernizaci zařízení. Klasická otevřená spilka zaujme svojí čistotou nerezových kádí a krásnými klenbami, několikrát do roka bílenými hašeným vápnem pro zachování tradice a čistoty provozu. Klasické ležácké tanky nechávají pivo v klidu uzrát. Kromě stáčení piva do KEG sudů má pivovar 2 linky na stáčení malých obalů. Lahvová linka je dodaná firmou Krones, světovou jedničkou v oboru stáčení. Nejnovější a nejmodernější technologie v pivovaru a jedna z nejmodernějších v republice je linka na stáčení plechovek od druhého nejvýznamnějšího výrobce této techniky, firmy KHS.
Pivovar je už mnoho let pravidelně recertifikován jednou z nejpřísnějších norem pro potravinářství IFS, aby potvrzoval svoji kvalitu, vysokou úroveň hygieny a bezpečnosti potravin.